PARTNERZY PORTALU

Komentarze do tekstu:

Jaką wieprzowinę jedzą Polacy?

Komentarze 11

user rolnik 2016-12-22 10:57:51
Całe chłodnie załadowane mięsem Polskim jadą na zachód a z powrotem wracają też z mięsem UE, O CO TU CHODZI?
Zgłoś
user tunczyk-ryba-zdrowsza-jest 2016-05-06 15:43:20
@Tucznik Żadne miejsca pracy. 500 świń to kilkanaście domów sąsiedztwa nie do sprzedania i co najwyżej 1-2 etaty. To teraz sobie policz jak to wygląda ekonomicznie. 20 domów do kasacji x 250 000 każdy = 5 000 00 zł (jeśli nie więcej) 2 etaty po 5000 zł/miesiąc x 40 lat = 4 800 00 zł (jeśli tyle da się zarobić... w co wątpimy) Czyli 20 mieszkańców zrzuca się na pensję jednego hodowcy a i tak przez 40 lat się to nie zgrywa... Sic! To natychmiast potrzebuje naprawy. Kupujcie od Duńczyka. Do nas turystyka, u nich smród i świnie.
Zgłoś
user Tucznik2 2016-05-06 15:39:22
Nie kupujcie polskiej wieprzowiny. TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA. To plaga polskich wsi. Arogancja, świniarnie lokalizowane kilka metrów od domów jednorodzinnych, smród niemiłosierny. Kupcie od Duńczyka. Im niech śmierdzi do woli (choć oni to w miarę mądrze rozegrali). Szanujcie polską ziemię. Pamiętajcie, że WIEŚ to SADY, KRZEWY, ŁĄKI, ZBOŻA - a HODOWLA to rzadkość (powiedzmy prawo powoduje, że jest to mniej niż 1 gospodarstwo / 50 ha - a w efekcie nawet mniej). Ale jeden HODOWCA niszczy SETKI domów jednorodzinnych, jakimi stały się współcześnie małe gospodarstwa w większości. Niszczy. Bo nie da się żyć w koszmarnym smrodzie. Teraz zaczyna się płacz, że Ustawa Odorowa, że będą musieli zamknąć, że dlaczego??? A dlatego, że wcześniej byliście aroganccy. Wystarczyło posłuchać sąsiadów. A nie trzymać 500 świń 15 metrów od domów.
Zgłoś
user Bronisław Konopka 2016-05-04 10:50:06
a moja konkubina właśnie bije schabowe na obiad. Mięsko z własnego chowu. Kaban zacne 140 kg. karmiony grochem, śrutą jęczmienną, chlebem, łomem czekoladowym i burakami. I to jest mięso a nie padlina. Jak miastowe do mnie przyjeżdzają to lepiej obiad młócą niż bizon pszenicę. Nie ma nic gorszego niż zachodnie mięso. Ja, rolnik wam to mówię. Z dziada pradziada wieprze hodowaliśmy, i hodować będziemy. Nie rzucim ziemi skąd nasz ród. Wiem co jem. A miastowe niech jedzą do syta, pracują przy taśmie i dokładają do KRUS-u, aby rolnikom żyło się lepiej.
Zgłoś
user mateos 2016-05-03 19:26:09
niech jedza mieszczuchy stare mrozonkiz przed 30 lat w marketach po 7,99 !!!! jak wola zeby tanio bylo
Zgłoś
user ekojajo 2016-05-01 18:37:31
Nikt w rządzie nie widzi problemu nielegalnego importu żywności.Na argumenty odpowiadają tym,że Polska jest eksporterem drobiu i każą pokazać i udokumentować przemyt i jego skalę.A przecież skala przemytu jest ogromna i wynika ze statystyk zapotrzebowania i produkcji
Zgłoś
user wioskowy 2016-05-01 16:35:13
Co widać na zalaczonym obrazku. Twoje dzieci będą niewolniczo pracować dla belga, franzuza albo niemca - bo tatus nie rozumial co zaszlo po wstąpieniu polski do UE.
Zgłoś
user sol drogowa 2016-05-01 16:12:17
Padlina jestes sam jak wasza tzw zdrowa wieprzowina
Zgłoś
user wioskowy 2016-05-01 16:07:26
Ale pan miastowy ma glupkowata satysfakcje ze po obiadku skladajacego sie z padliny francuskiej czy dunskiej z carrefura moze tu wejść i o tym napisać.
Zgłoś
user kuba 2016-05-01 16:05:08
skoro nadal jeszcze mamy krajową produkcję świń.. dobrze napisane:) jeszcze ze dwa lata potrwa taka produkcja
Zgłoś
user tucznik 2016-05-01 12:25:24
no dobry temat, patriotyzm konsumencki to miejsca pracy, podatki, to ogolnie budowanie dobrobytu u siebie, a nie budowanie go w Holandii czy w Danii. Warto nad tym pomyslec, a i chemii w naszym mniej niz w zachodnim...
Zgłoś