a bylaby jeszcze zdrowsza i smakowo do przodu po zastosowaniu do skarmiania trzody przetworzonego bialka zwierzęcego które zawiera prucz bialka wapnia fosforu aminokwasy naturalne potrzebne do wzrostu masy mięśniowej.
Polska wieprzowina jest tak tania i zdrowa jak sprowadzana z Argentyny soja modyfikowana GMO.
Tak się porobiło, że chlewnie to teraz fabryki przerabiające białko ze zmodyfikowanej genetycznie soi w "zdrowe" polskie białko wieprzowe.
W ostatnich latach polski import soi z Ameryki Południowej osiągnął gigantyczny rozmiar 2 mln ton rocznie. Doszło do tego, że ministerstwo rolnictwa ogłasza, że 90-95% śruty sojowej dostępnej na krajowym rynku stanowi śruta sztucznie zmutowana, a „Wprowadzenie zakazu jej stosowania spowodowałoby drastyczny deficyt białka paszowego w kraju i pogorszenie konkurencyjności krajowej produkcji zwierzęcej.”
Komentarze