PARTNERZY PORTALU

Komentarze 4

user malorolny 2016-07-29 07:04:40
a bylaby jeszcze zdrowsza i smakowo do przodu po zastosowaniu do skarmiania trzody przetworzonego bialka zwierzęcego które zawiera prucz bialka wapnia fosforu aminokwasy naturalne potrzebne do wzrostu masy mięśniowej.
Zgłoś
user trud 2016-07-28 22:24:10
Polska wieprzowina jest tak tania i zdrowa jak sprowadzana z Argentyny soja modyfikowana GMO. Tak się porobiło, że chlewnie to teraz fabryki przerabiające białko ze zmodyfikowanej genetycznie soi w "zdrowe" polskie białko wieprzowe. W ostatnich latach polski import soi z Ameryki Południowej osiągnął gigantyczny rozmiar 2 mln ton rocznie. Doszło do tego, że ministerstwo rolnictwa ogłasza, że 90-95% śruty sojowej dostępnej na krajowym rynku stanowi śruta sztucznie zmutowana, a „Wprowadzenie zakazu jej stosowania spowodowałoby drastyczny deficyt białka paszowego w kraju i pogorszenie konkurencyjności krajowej produkcji zwierzęcej.”
Zgłoś
user ekojajo 2016-07-28 14:13:16
Tania jest zapewne dla zakładów,które kupują mrożoną pulpę z niemieckiego demobilu po 1 zł za kg a polską wieprzowinę traktują jako przyprawę !
Zgłoś
user Paweł W. Jakoniuk 2016-07-28 13:40:23
Jasne, zdrowa jak hodowcy na niej zarabiaja.
Zgłoś