Umie Belgijskie reklamować , a reklama jest dzwignią handlu.W polsce brakuje takich ludzi , co umieją z przekonaniem sprzedać nasz towar (wieprzowinę ) , która niczym nie ustępuje Belgijskie , a nawet smakowo ją przewyższa.Ale nasi masarze ,to i g...no by kupili , bo było w złotym papierku!!!
Farmer źle zrobił pisząc ten wywid z takim narcystycznym czubkiem, co radzi wybić wszystkie świnie w Polsce .Belgia miała klasyczny pomór a nie asf to widać jak była kiedyś zacofana bo u nas to pomór był przed wojną a u nich w latach 80tych, a teraz unijne układy z nami zrobiły swoje .Jakość mięsa to normalne że każdy swoje chwali ale po co cytować konkurencje.
Moja rada na asf i nie tylko to chigiena jak spadnie śnieg bo samochody przewożą wirusy ze błotem pośniegowym trzeba się pilnować żeby na butach nic nie wnieść a błoto z nadkoli samochodów wyżucać
na jakość mięsa wieprzowego duży wpływ ma czym taka trzoda chlewna jest karmiona. U nas nie ma takiego przemysłowego karmienia tuczników jak na zachodzie i zdecydowanie mięso z polskiej wieprzowiny jest lepsze.
Facet ma racje i szkoda że u nas nikt tak nie myśli.
- Kończąc temat ASF-u przyznam, że nie rozumiem jednego. Dlaczego polskie zakłady mięsne importują mięso z Belgii. Nie wierzę, że polska wieprzowina ustępuje mu pod względem jakości.
Komentarze