PARTNERZY PORTALU
  • partner portalu farmer.pl
  • partner portalu farmer.pl

NAJNOWSZE WIADOMOŚCI

KOMENTARZE

  • Karol 2016-12-07 09:32:25
    600-650 kłosów na mkw to optymalna obsada na dobrych glebach. Ten parametr architektury łanu determinuje plony na poziomie 8-10 t/ha przy optymalnych warunkach agrotechnicznych
  • ad64 2016-12-07 08:21:40
    Na bardzo dobrych glebach 700 kłosów na m2.
  • inny rolnik 2016-12-06 19:59:28
    Mój kolega czeka na stopnienie śniegu ,jeszcze nic nie siał ,pszenica zaprawiona , w ubiegłym roku siał koło Sylwestra ale widzę że w tym roku to się chyba nie uda (okolice Zamościa )
  • Barts 2016-12-06 17:20:13
    Im lepsza ziemia tym kłosów więcej, na piachu mniej ale dorodnych
  • wojtas 2016-12-06 17:00:51
    na tak postawione pytanie odp.brzmi 400szt/m
  • Szefo 2016-12-06 16:15:00
    Ja wziąłem cały samochód saletry po 810 w sierpniu więc mogę sypać. Czekam na wiosnę. Pozdrawiam
  • bolek 2016-12-06 15:14:53
    juz chcą sypać saletre a to dopiero początek zimy
  • z.. 2016-12-06 12:57:22
    Przed chwila miałam ofertę Yara Mila 1380 ilość cało -samochodowa.
  • Paweł 2016-12-06 12:12:06
    Przy obecnych cenach stosowanie nawozów jest ekonomicznie nie uzasadnione.
    Granica opłacalności to 4 kg pszenicy za kilogram NPK czyli przy 600zł/t pszenicy wynosi to 2,40 za NPK. Górna stawka za saletrę to 816 zł.
  • barkas 2016-12-06 11:55:26
    Powiedzcie jaka powinna byc obsada klosow na m2 zboz ozimych na poszczególnych klasach ziemi? Czy lepiej miec 400 dorodnych klosow na m2 czy 600 malych konkurujacych bardzo o wode?
  • rolnik z mazowsza 2016-12-06 11:15:56
    tak tak nawalę saletry po110zł i za pszenicę wezmę po 60zł dziękuję ....umiem liczyć.

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 54.174.225.82
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

KONTAKT24

Widziałeś, słyszałeś coś ważnego? Byłeś świadkiem niecodziennego wydarzenia? Napisz do nas! Opublikujemy, zainterweniujemy, pokażemy całemu światu. Jesteśmy dla Was 24 h na dobę, 7 dni w tygodniu.

DODAJ PLIKI

Kliknij lub przeciągnij pliki z dysku i upuść. Max. rozmiar pliku 4 MB.

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.