To przeczytajcie sobie etykiety ile teraz jest mięsa w wędlinach. Właśnie robię wędlinę domową. Mój wyrób to 0,65 kg wędliny z 1 kg mięsa. Żadnej chemii prócz soli kamiennej i pieprzu :)
Własnie kilka dni temu otwarto Biedronke we wsi i gminie o liczbie ludzi ok 7500szt. Ludzie na łeb dostali.... , w okolicznych sklepach Dino, Lewiatan , i paru innych sklepikach pusto ....brak ludzi!!!
W ladzie pakowane próżniowo duńskie świnie!!!!
A żryj ta te świnie ale.... i leć ta zaraz do apteki ....
Taka parówkę jak ja kupuje od rzeźnika to wy na oczy nie widzieli..... w Biedronce
"Jak Pan ocenia obecną sytuację w branży mięsnej?
KS: Proszę pana, skoro teraz co drugi kotlet na polskim stole jest z importu, to trudno mówić o polskim produkcie. Importujemy warchlaki i żywiec wieprzowy i nie jest to dobre."
Amen.
Komentarze