PARTNERZY PORTALU

Komentarze 11

user magda 2019-01-30 21:43:55
60%rynku trzody w POLSCE juz jest usluga tuczowa PINI POLONIA SPRZEDANE ANIMEXOWI wiec zapomnijmy o oplacalnosci trzody na wolnym rynku
Zgłoś
user fan marki rolnik 2019-01-29 22:38:12
Co tu stekac plakac ze sie nie oplaci dzis bylem na otwarciu nowego obiektu oczywiscie tuczarni hotelowej na 1000szt byl ksiadz pokropil byl wojt gratulacje przedstawiciele agri plusa i wszystko jest na plus mozna mozna sie rozwijac
Zgłoś
user Tomek 2019-01-29 22:10:05
Bezczelność zakładów nie zna granic, robia sobie juz tanie zapasy na święta a za 2 miesiace bedzie gadka że mają juz w magazynach i nie ma powodu do podniesienia cen. Gdyby byl prawdziwy wolny rynek w Polsce to świnie bylby przy obecnym bardzo niskim po min 6 zl netto za kg żywca, ale po co dac zarobic polskiemu rolnikowi gdy można wesprzec zachodniego na wspolnym rynky kupic mieso w promocji za bezcen.
Zgłoś
user Rolnikt 2019-01-30 06:37:22
Bilans wieprzowiny: 40% import mięsa 40% warchlak zachodni(8 mln sztuk) 20% rodzimej produkcji
Zgłoś
user T.B. 2019-01-30 17:20:53
I gdzie jest komisja europejska (celowo z małej litery), czemu nie karzą za dumping, gdzie straszenie Strasburgiem. Nie popieram obecnej władzy, tak na wstępie, ale przypominam sobie sprawę z początków uczestnictwa w tzw. wolnym unijnym rynku kiedy wytoczono "działa" polskim producentom sznurka rolniczego, za to że sprzedają za tanio sznurek w starej 15-sce.
Zgłoś
user Wise 2019-02-05 13:42:22
Wziąwszy pod uwagę szkodliwość produkcji wieprzowiny - to chyba piękne że importujemy! Jestem za tym, żebyśmy eksportowali rzeczy nieszkodliwe a w zamian za to importowali szkodliwe. Rolnictwo też powinniśmy tak rozwijać. Dlaczego drodzy Polscy Rolnicy nie wynajmujecie dzisiaj tuczarni na Ukrainie czy Białorusi? Tam byście tuczyli przy pomocy taniej ukraińskiej siły roboczej, tam zostawiając całą "szkodliwość". Dlaczego tak się upieramy by wszystko mieć "polskie"? Polskie składowiska odpadów! Polskie składowiska odpadów radioaktywnych. Polskie fabryki gnojowicy. Polscy emiterzy amoniaku. Po co? Akurat wieprzowina nie jest krytyczna dla bezpieczeństwa żywieniowego kraju. Bez wieprza i bez ośmiornicy - przeżyjemy w razie czego.
Zgłoś
user Leo 2019-01-29 18:27:21
likwidować tucz nakładczy albo jak kabany urosły wypierdalac z imi skąd przyjechały
Zgłoś
user Vincent 2019-01-29 11:23:57
Liczymy, że w ciągu kilku najbliższych lat producentów żywca wieprzowego rzeczywiście czeka realna poprawa dochodowości produkcji, która pozwoli szybko nadrobić straty poniesione w ostatnich miesiącach :)
Zgłoś
user Dariusz 2019-01-29 12:03:19
Nie doczekasz się, Ja czekam już dwadzieścia pięć lat.
Zgłoś
user Marek 2019-01-29 12:31:54
Masz rację, nie ma co liczyć na poprawę. Trzeba likwidować hodowlę bo już nie ma z czego dokładać.
Zgłoś
user Mirek 2019-01-30 15:21:26
Dawno bym zlikwidował gdyby nie ten śmieszny biznesplan młodego rolnika.
Zgłoś