PARTNERZY PORTALU

Komentarze 17

user ukta 2019-02-04 17:20:03
Dziennikarz tropiciel tak to określam, ma za zadanie robić materiał. Powinien jednak , konkretnie stacja interweniować do organów ścigania. Kolejność jednak inna. Jest walka o rynki zbytu, a Polska jest graczem. Szkoda, że nie zrobi się programu o tajnikach produkcji w dużych chlewniach fabrykach obcego kapitału. Mięso przeładowane antybiotykami. Co z gnojowicą , która w ogromnej ilości wylewana jest na pola i do cieków wodnych. Jak człowiek to czyta to się dochodzi do wniosku ile nasz organizm zniesie po takiej konsumpcji
Zgłoś
user Romek 2019-01-31 14:22:39
To nie pierwsza afera przypominam chyba nie zapomnieliśmy już np. sprawie afery Zakładów Mięsnych VIOLA z Lniana, z marca 2013 kiedy to było głośno o tym jak dziennikarze Uwaga TVN też weszli do zakładu nagrali co się tam działo i puścili szokujący materiał jak latami przerabiano obrzydliwe obślizgłe zwroty i dodawano do wędlin ale jakoś wtedy żaden minister się nie wypowiadał, a nawet głowy nie poleciały oprócz powiatowego lekarza weterynarii, który praktycznie był już emerytem ...
Zgłoś
user Mnich 2019-01-31 08:56:21
Czemu nikt niezrobi materiału o Duńskiej chodowli trzody chlewnej zarażonej gronkowcem złocistym antybiotykoopornym skoro warchlaka rozwożo po całej europie
Zgłoś
user Bogdan 2019-01-31 07:40:04
TVN powinno też zapłacić za nakręcone zielonych w sprawie odstrzału dzików Niemcom wolno Polakom nie
Zgłoś
user roch 2019-01-31 09:07:33
TVN to jest panstwo w panstwie . Pis chciał sie zabrac za to dziadostwo ale ambasador USA pani MONSBACHER wiadomego pochodzenia wystopiła w obronie i jakoś rzad zrejterowal ze strachu przed sojusznikiem tak jak Ardanowski przed litwinami. Zresztą TVN to jest ostoja totalnej prostytucji a ich sądy nie dotyczą.
Zgłoś
user Aleksander Wielki 2019-01-30 21:53:34
Ja winy nie przypisywałbym tylko ubojni i handlarzom. A od kogo handlarz kupował tą padlinę? Chłopek dobrze wiedział że handlarz nie kupuje tego od niego dla siebie i swoich dzieci do własnej lodówki. Ale wielu zjadło by spod siebie za dwie stówki. A tak zacwaniakował i nie stracił. Sprzedał padlinę i niech inni jedzą. Ot i mentalność chłopka
Zgłoś
user poldi 2019-01-31 08:45:05
a u niemca jak jest leżak to go na bok i czeka aż zdechnie bo ma ubezpieczone i tu jest cały pies pogrzebany aleksandrze
Zgłoś
user Gnojjek 2019-01-30 20:49:40
I bardzo dobrze że nakryli to i proponuje większość ubojni prześwietlić po tych wsiach i pozamykać te zakładzik i co trują ludzi padlina wprowadzić 500 zł ddopłaty za odbiór padlej przez Sarie i zobaczycie jak Żywiec wołowy będzie byk po 12 zł a krowa stojąca po 8zl .póki co jest dziadostwo które SZKODZI zdrowiu a właściciel się bogaci
Zgłoś
user baca56 2019-01-31 08:22:35
Nie tędy droga. Małych ubojni już niewiele zostało, a są potrzebne - na lokalny użytek, dla wsparcia sprzedaży bezpośredniej itd. Jeśli ich brakuje, to jesteśmy zdani na niełaskę i dyktat handlarzy i dużych podmiotów, pozostających często w zmowie i działających przeciwko naszym interesom. Istnienie małych ubojni wpłynęło by pozytywnie na ceny skupu. Małe ubojnie są potrzebne, żeby można legalnie i w cywilizowany sposób zabić i zjeść własnego byczka czy świniaka. Co do sprawy bydła pourazowego - jeśli bydlak np. złamie nogę, to mięso jest pełnowartościowe. Najlepiej ubić taką sztukę w gospodarstwie, żeby uniknąć niepotrzebnego cierpienia i kosztów, ale także strat - krowa czy byk to kilka tysięcy złotych. To powinny robić "wyjazdowo" małe lokalne ubojnie. A sztuki naprawdę chore, leczone antybiotykami - do Stokłosy. Natomiast kanty i nadużycia trzeba wypalać rozżarzonym żelazem ...
Zgłoś
user Konsument 2019-01-31 09:06:14
I będziecie celowo łamać łapy zwierzętom żeby zarobić
Zgłoś
user Urszula 2019-02-04 17:08:43
Pamiętam, jak moi rodzice właśnie takie zwierzę ze złamaną nogą przeznaczali na własny użytek. Nikomu nie przyszło by do głowy robić inaczej.
Zgłoś
user Biala 2019-01-30 18:13:56
Gdzie było słynni lekarze weterynarii którzy mają obowiązek to kontrolować???p a może tutaj nadzór prowadzi słynny lekarz z Parczew ktøry zamieniła próby krwi i świń...
Zgłoś
user farmerek 2019-01-30 17:47:45
Jestem producentem bydła od 16 lat ,obecnie System Quality Meat Program (QMP), to co sie dzialo w pokazanej ubojni to jest skandal ale proniemiecka TVN powinna odpowiedziec za ukrywanie tej afery a o której podobno wiedzieli kilka miesiecy , Dla mnie to jest celowe działanie by wyeliminowac POLSKE z lidera eksportu . ABW powinna sprawdzic dzialania sabotazowe TVN a ROLNICY , UBOJNIE , EKSPORTERZY jesli ucierpi POLSKA marka , spadna ceny bydla , zostana zerwane kontrakty wytoczyc przeciw TVN zbiorowa batalie sadowa o utracone dochody które jesli spadna wg STYCZNIA tego roku powinna wypłacic
Zgłoś
user kk 2019-01-30 19:41:09
popieram na 100 % TVN niech buli.
Zgłoś
user Telewidz 2019-01-31 09:04:14
Niemiecka nie niemiecka to nie ma znaczenia.A działo się to w Polsce na oczach wszystkich decydentów.Zwierzeta należy leczyć a nie mordować o czym polscy chłopi zapomnieli.Niemcy do kasy unijnej płacą krocie i chcą jeść polska wołowinę.A polski chłop domaga się jeszcze dodatkowej dotacji do krowy chorej i nie leczonej.Popelnia przestępstwo świadomego znęcania się nad zwierzęciem.Tego by nie wymyślił nawet pan Pietrzak dla swojego kabaretu .To się nadaje na scenariusz do dalszego ciągu filmuMiś.Pozdrawiam.
Zgłoś