PARTNERZY PORTALU

Komentarze 10

user Dariusz 2019-11-22 04:58:05
Generalnie badań na glifosat nikt nie robi. Nawet nie pyta o nie jak sprzedaje się towar. Doświadczenie z rzepakiem
Zgłoś
user K. 2019-11-22 02:01:10
Olej zbadajcie, ciekawią mnie też produkty z Biedry
Zgłoś
user Wiem 2019-11-22 07:21:22
Nasi rolnicy tam dostarczaja ciekaw jestem ile tych tzw dodatkow
Zgłoś
user Konsument 2019-11-21 17:43:37
Pasze,chemia,nawozy i są skutki
Zgłoś
user Pesel 2019-11-21 17:12:07
Teraz już wiadomo czemu tyle nowotworow 30 lat temu nie do pomyslenia
Zgłoś
user Wiem 2019-11-21 16:43:33
Wszystkie sklepy powinne być raz w miesiacu kotrolowane i sporzadzane dostepne raporty gdzie co znaleziono a nastepnie powinny za kare byc zamykane np na kwartał,po drugiej wpadce na poł roku a po trzeciej likwidowane
Zgłoś
user ka 2019-11-23 14:01:37
to trzeba zrobić również z producentami
Zgłoś
user Ya 2019-11-21 16:20:24
Panstwowy nadzor nie wypełnia swoich zadań,jemy szkodliwe substancje,trujemy sie
Zgłoś
user Ekolog 2019-11-21 15:36:51
Gotuj z Monsanto! (Bayer) Każdy rolnik konwencjonalny pryska grykę glifosatem. Robią to również czasami nieuczciwi rolnicy ekologiczni. Zabieg zakazany prawnie ale wszyscy używają. Gdzie jest WIOŚ, Inspekcja Jakości Artykułów Rolno - Spożywczych i Sanepid, że te kontrole musi przeprowadzać fundacja? Żenada!!! Wycofać wszystko ze sklepów i zapłacić odszkodowanie ludziom, którzy to spożyli tak jak płaci Bayer w USA. Każdy rolnik w Polsce sprzedający grykę do kaszarni podpisuje oświadczenie , że nie pryskał plantacji glifosatem pod odpowiedzialnością prawną. Pociągnąć rolników do odpowiedzialności ( jeżeli jest w firmie HCCP) to żaden problem. No chyba, że to ukraińska lub ruska gryka, która w ostatnich latach nasz kraj zalewa. Ale UE nie widzi problemu , niech Polaczki zdychają na raka.
Zgłoś
user Biała 2019-11-21 14:13:17
należy koniecznie zapoznać się z raportem NIK który opublikował jak szkodliwa żywność jest oferowana Polakom. ....
Zgłoś