Wszystkie sklepy powinne być raz w miesiacu kotrolowane i sporzadzane dostepne raporty gdzie co znaleziono a nastepnie powinny za kare byc zamykane np na kwartał,po drugiej wpadce na poł roku a po trzeciej likwidowane
Gotuj z Monsanto! (Bayer)
Każdy rolnik konwencjonalny pryska grykę glifosatem. Robią to również czasami nieuczciwi rolnicy ekologiczni. Zabieg zakazany prawnie ale wszyscy używają. Gdzie jest WIOŚ, Inspekcja Jakości Artykułów Rolno - Spożywczych i Sanepid, że te kontrole musi przeprowadzać fundacja? Żenada!!! Wycofać wszystko ze sklepów i zapłacić odszkodowanie ludziom, którzy to spożyli tak jak płaci Bayer w USA. Każdy rolnik w Polsce sprzedający grykę do kaszarni podpisuje oświadczenie , że nie pryskał plantacji glifosatem pod odpowiedzialnością prawną. Pociągnąć rolników do odpowiedzialności ( jeżeli jest w firmie HCCP) to żaden problem. No chyba, że to ukraińska lub ruska gryka, która w ostatnich latach nasz kraj zalewa. Ale UE nie widzi problemu , niech Polaczki zdychają na raka.
Komentarze