
Produkcja zwierzęca jest istotną częścią polskiego rolnictwa. Chów i hodowla zwierząt pozwalają polskim hodowcom i producentom na wyprodukowanie żywca, mleka i jaj bardzo dobrej jakości, z których mleczarnie oraz zakłady mięsne i przetwórcze produkują zdrową i smaczną żywność.
Jednak kto nie idzie na przód, ten zostaje w tyle. Tak też jest w produkcji zwierzęcej, gdyż w większości przypadków jedynie nowoczesne metody chowu i hodowli bydła, trzody, drobiu czy pszczół pozwalają na ograniczenie kosztów produkcji, a więc i zwiększenie jej opłacalności.
Osiągnięcie wysokiej wydajności, zdrowotności, długowieczności czy odpowiednich wyników rozrodu to podstawa dzisiejszej produkcji zwierzęcej a dzięki codziennej dawce informacji na temat najnowszych badań nad dodatkami paszowymi, walką ze stresem cieplnym u zwierząt czy bioasekuracją łatwiej jest zadbać o stado. Na naszym portalu nie brakuje również wypowiedzi ekspertów w dziedzinach hodowli, żywienia, dobrostanu czy wyposażenia budynków inwentarskich oraz relacji z najważniejszych wydarzeń branżowych, w tym wystaw bydła i konferencji poświęconych poszczególnych gatunków zwierząt gospodarskich.
Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.