Produkt na bazie naturalnych komponentów, otrzymywany w oparciu o najnowszą technologię FAP - Facteur d’Assimilation Process. Proces ten polega na fermentacji w odpowiednich warunkach skiełkowanych ziaren zbóż z odpowiednio dobranymi kulturami bakterii, w wyniku czego powstaje produkt bogaty w biologicznie czynne substancje prebiotyczne, post biotyczne oraz probiotyczne.
Substancje te pozytywnie oddziaływają na procesy metaboliczne związane z trawieniem paszy. Produkt zapobiega występowaniu takim problemom, jak blokada żwacza, początkowe syndromy skręcenia trawieńca (bez zmiany miejsca), wzdęcia.
Jak informuje producent, preparat powoduje szybką aktywację żwacza w przypadku bloków trawiennych oraz stymulację bakterii w żwaczu. Dodatkowo wpływa na pobudzenie apetytu, a co za tym idzie, wzrost wydajności, zapobiegając jednocześnie spadkowi kondycji zwierząt.
Działanie środka wpływa również na ograniczenie stresu związany z porodem, zmianą paszy, oraz w szczytowym okresie laktacji. Wpływa na obniżenie komórek somatycznych, a także zapobiega występowaniu kwasicy.
Zalecane dawkowanie wynosi 20-50 ml/zwierzę/dzień przez okres 3 dni. W przypadkach krytycznych podawać całą butelkę.
W skład produktu wchodzą: skiełkowane ziarna zbóż, kultury bakterii probiotycznych poddane procesowi FAP. Produkt dostępny w opakowaniach : butelka 1000 ml.
Komentarze