Podczas najbliższej konferencji „Farmera” pt. Nowoczesna produkcja – Świnie, dr Marian Kamyczek, dyrektor IZ-PIB Zakład Doświadczalny Pawłowice przedstawi analizę ekonomiczną produkcji żywca wieprzowego. Zapraszamy do udziału w tym spotkaniu już 30 stycznia, w miejscowości Wieniec-Zdrój k. Włocławka.
Wszystko idzie zrozumieć to, że mały popyt duża podaż, więc cena niska. Ale tego że rolnik z własnego zboża i własnych prosiąt nie jest wstanie zarobić na tuczniku, a złodzieje od wstawek kupują drogiego duńczyka, do tego pasza, wet, transport i kasa dla chłopa za tucz. I na dodatek im się to opłaca . No i tego to już pojąć nie idzie. No chyba że rekompensują sobie wszystko wyzyskiem rolnika i stąd ta niska cena żywca co?!
W FORMIE PROTESTU NIE JEDZCIE NA TE ICH SPOTKANIA BO PO CO JAK MOZNA ISTNIEC NA RYNKU TUCZAC SWINIE ZA 3,5 NA TO MADREGO NIE MA NIE IDZIE FINASOWO NIC WYLICZYC NA PLUS
Komentarze