
Trudno zarobić na tucznikach

Kierunek innowacja
Cykl regionalnych konferencji Farmera Sprawdź lokalizację i zarejestruj się!Z sondy przeprowadzonej przez redakcję farmera wynika, że w tym tygodniu w większości zakładów mięsnych ceny spadły średnio o 10 gr w porównaniu do poprzedniego tygodnia. Tylko niektórzy postanowili pozostawić cenniki bez zmian.
Kierownicy mówią jednogłośnie, że do świąt ceny mogą jeszcze się obniżyć. Zakłady mięsne ciągle czekają na ożywienie w handlu.
W tym tygodniu, w zakładach mięsnych z którymi kontaktuje się serwis farmer.pl podstawowa cena poubojowo za klasę E wynosi od 6,45 do maksymalnie 7 zł/kg netto „R-ka” jest w cenie od 5,9 do 6,25 zł/kg netto. Cena za żywiec również spada, proponowane ceny zaczynają się od 4,8 i trudno jest dostać więcej niż 5,2 zł/kg netto.
Komentarze