W ramach Agro Days odbędą się spotkania z ekspertami i praktykami, warsztaty, ścieżka edukacyjna oraz wyjątkowa inscenizacja pt. "Daj krowie w żłobie, ona da i Tobie" – przedstawiająca współpracę hodowcy i krów. Dla wygody odwiedzających, organizator podzielił przestrzeń targową na trzy sektory tematyczne: bydło, trzoda i drób oraz 3 strefy: pokazową, konferencyjną oraz konsultacyjną.

Agro Days to dwa dni obfitujące w bogaty program merytoryczny, pełen warsztatów, specjalistycznych pokazów i konferencji dla hodowców bydła, drobiu i trzody chlewnej. To liczne rozmowy biznesowe i dostęp do kompleksowej oferty największych firm z branży hodowlanej. To dni dedykowane hodowcom, którzy chcą rozwijać swoje gospodarstwa - poznać nowości na rynku i dowiedzieć się więcej o interesujących rozwiązaniach, które pomogą w poprawie wydajności produkcyjnej, a także dla tych, którzy chcą spotkać się i porozmawiać z innymi hodowcami i branżowymi ekspertami. Podczas Agro Days każdy znajdzie coś dla siebie – mówi Adam Zaleski, dyrektor generalny De Heus.

Agro Days. Dni Hodowcy 2017 to pierwsza tego typu impreza w Polsce, która pozwoli hodowcom poznać najnowsze rozwiązania produkcji zwierzęcej na europejskim rynku. Podczas wydarzenia przedstawimy nasze produkty, usługi oraz wiedzę na temat produkcji trzody chlewnej. W części konferencyjnej pokażemy jak wyglądają tendencje europejskie i światowe w produkcji trzody.

Zdecydowaliśmy się na zostanie partnerem Agro Days, gdyż w przedsięwzięciu tym uczestniczą najlepsze i największe firmy na polskim rynku. Serdecznie zapraszamy – mówi Krzysztof Bumbul, członek zarządu Venneker Polska.

Jakie tematy poruszone będą podczas Agro Days. Dni Hodowcy 2017?

W ramach sektora drobiowego będzie okazja porozmawiać m.in. o:
■ przyszłości drobiarstwa w Polsce i na świecie,
■ konkurencyjności mięsa drobiowego w kraju i za granicą,
■ modelach integracji zwierzęcej i związanych z nimi szansami i zagrożeniami,
■ bezpieczeństwie łańcucha dostaw w kontekście produkcji pasz,
■ produkcji drobiu bez antybiotyku,
■ roli partnerów w łańcuchu produkcyjnym
■ innowacjach w zarządzaniu fermą, genetyce, żywieniu i wstawieniach.

Hodowcy bydła nie mogą pominąć paneli poświęconych m.in.:
■ ekonomice produkcji mleka,
■ kontroli mastitis,
■ technologii XXI wieku w genetyce seksowanej,
■ higienie w kontekście ograniczenia antybiotyków,
■ żywieniu precyzyjnemu
■ higienie i profilaktyce chorób,
■ intensywnemu rozrodowi i odchowowi młodzieży,

■ systemach zarządzania stadem i robotami udojowymi
■ nowoczesnej oborze.

Wszyscy, którzy zajmują się chowem trzody chlewnej powinni wybrać się na konferencje i warsztaty dotyczące takich tematów jak:
■ genetyka,
■ inwestycja – jak sobie z nią poradzić i nie utknąć w gąszczu skomplikowanych
procedur,
■ wypracowanie standardu warunkiem sukcesu producenta prosiąt,
■ zwiększenie produkcyjności loch,
■ płynne żywienie,
■ sytuacja ekonomiczna na rynku trzody chlewnej,
■ dokarmianie prosiąt.

Aby zobaczyć dokładny program wydarzenia kliknij tutaj.